Glassar

 
När Monthly Makers släppte sitt tema för april som var Våren så kände jag att det här borde jag väl ändå kunna fixa. Det var ju väldigt brett tema denna gång eftersom man får tolka det hur man vill. Jag gick och filurade på vad jag skulle hitta på att göra och i början var jag var väldigt inne på att göra någon vårduk. Jag tänkte och letade dukar på internet och garn här hemma men jag hittade helt enkelt inget som jag föll pladask för just då. Sen en dag satte jag mig och tittade igenom min anslagstavla "virkat"Pinterest där jag sparar saker jag gärna vill göra. Då fick jag syn på några glassar som jag hade pinnat för väldigt länge sen. Då tänkte jag att glass! Glass är ju typiskt vårigt. Jag brukar iaf alltid sätta mig i vårsolen med en glass en solig vårdag. Då brukar det kännas att nu är det vår!

Jag letade efter lite mönster för jag orkade faktiskt inte vara så kreativ att jag skulle komma på mönstret själv. När man ser att det finns mönster på vissa saker så känns det så skönt att bara virka efter det. Det är ju trots allt en väldigt stor del i min virkningsdrivkraft; allt kunna virka efter mönster. Jag ville använda mig av ett litet häfte med mönster på glassar från Candy Magazine, och detta fick jag då fint gå och köpa i min garnaffär. Är så tacksam att det finns en garnaffär i stan så man bara kan gå och köpa det garn/mönster man vill ha. Köper typ allt mitt garn därifrån även om det är lite dyrare än online. Men servicen och att kunna få garn direkt när man vill är så himla bra och skönt så jag vill verkligen stödja dom. 
 
  
Bild 1: Mönsterhäftet. Bild 2: Min nya häftiga virknål! Testade den på ananas-spliten, riktigt häftigt, men möjligen lite för starkt ljus. Bild 3: Det bruna garnet tog slut så jag fick gå till garnaffären och köpa ett nytt, tur man har mobilen så man kommer ihåg färgnr och partinr, och som tidigare sagt; tur man har en garnaffär i stan så man slipper vänta på leverans! 
 
När jag hade mönstret och lite garn var det bara att sätta igång. Jag blandade lite olika garnsorter för jag ville inte köpa massa nystan i Candy när jag ändå hade de färgerna i Tilda. Tilda och Candy gick ändå relativt bra ihop, det syns lite skillnad på att det är olika tjocklekar på garnet men det gick ihop väldigt bra trots allt tycker jag. Färgen på pinnen tog jag ett garn från Viking som jag hade liggandes. Jag gjorde alla glassar enligt mönstret förutom Piggelinen som enligt mönstret var en Päronsplit. Men jag tyckte färgen på garnet jag hade var mer lik Piggelin så det fick bli en sån istället! Det var inga problem med att göra några glassar egentligen. Mönstrena var tydliga och garnet funderade toppen. 

Jag använde mig av: 
Svarta Fåret, Candy 
Svarta Fåret, Tilda
Viking, Björk  
Virknål nr: 3,0
Sax
Nål
Stoppning (tips; från billig ikeakudde)

Mönster till alla glassar finns i: Candy Magazine 12 (finns att köpa hos återförsäljare till Svarta Fåret). 
 

 
Det var riktigt roligt att virka glassarna och jag blev väldigt nöjd med dom. Jag själv tycker att Twistern och Ananas-spliten blev finast. Vilken tycker ni bäst om? 

Twister, Ananas-split, Lakritspuck, Sandwich och Piggelin.

 
 
 
 
#1 - - Mikaela:

De här är verkligen hur söta som helst! Den mintiga färgen på Piggelinen är ju helt perfekt, precis så är min bästa mintfärg! Blev inte så lite glassugen nu heller :P

Svar: Tack så mycket! Jaa jag tyckte det också, har virkat en uggla i den färgen också som jag döpte till Piggelin just för att färgen är så lik den glassen :)
litevirkning.blogg.se

#2 - - Anna María:

Så himla fina glassar! Blir sugen på att äta allihop!

Svar: Tack! Ja visst blir man :)
litevirkning.blogg.se

#3 - - Alicia:

Amen vilken fantastisk tolkning av temat! Blir ju lycklig ut i tårna :D Twistern var min favvo. Fick SÅN nostalgitripp tillbaka till Nälstabadet och gräsmatteglass som liten. Vill ba glufsa i mig den med garn och allt.
Kul fotodetalj med strösslet förresten :)

Svar: Tack så mycket för den fina kommentaren <3 Haha ja, jag kände mig också jättenostalgisk när jag virkade just Twistern. Verkligen barndom! :) Kanske just därför den känns som en favorit för mig med.
litevirkning.blogg.se

#4 - - Ruth | HungryHeart.se:

Alltså, jag TOTALÄLSKAR dina virkade glassar!! Så underbart fina, lekfulla, roliga, vårliga och helt fantastiska!!! <3

Svar: Så roligt att du gillar dom! :) Tack så mycket <3
litevirkning.blogg.se

#5 - - Mary Sane:

Dör, så fina! Får verkligen sommarkänslor! :)

Svar: Tack! :)
litevirkning.blogg.se

#6 - - Ronette:

SÅ fina! Det här var ett av mina favoritbidrag för månaden :)

Svar: Tack så mycket! Vad roligt att höra :)
litevirkning.blogg.se

#7 - - Sandra:

Jag älskar verkligen det här bidraget, Anki! Så himla mycket vårkänslor över dina glassar :D

Svar: Tack så mycket :)
litevirkning.blogg.se

#8 - - Wilda:

Det här är ett av mina favoritbidrag denna månad! Blir helt förbluffad över din kreativitet! Så snyggt och glädjespridande. Blir alldeles till mig och det om något är väl vårkänslor! Min favorit är sandwichen men det är nog mest för att den är så väldigt trovärdig i formen. Väl virkat!

Svar: Tack så mycket, vad roligt att du gillar bidraget :) Jaa jag har också fått massa vårkänslor av att virka dessa glassar, och blivit sugen på riktig glass av det ;)
litevirkning.blogg.se

#9 - - Louie:

Men så söta!!

Svar: Tack! :)
litevirkning.blogg.se

#10 - - Linnéa:

Så söta! Jag fick verkligen en vårkänsla av glassarna och jag blev faktiskt lite sugen på piggelin nu ;)

Svar: Tack :) Spring iväg och köp en piggelin du, det är gott! ;)
litevirkning.blogg.se